Deze pagina afdrukken
zondag, 11 februari 2018 16:35

Lindsay's huidverzorgingsroutine

Geschreven door

Hallo allemaal!Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeerstage in een huidkliniek, gevestigd in een gezondheidscentrum! Op mijn stageadres worden veel huidverbeterende behandelingen uitgevoerd maar ook oedeemtherapie. Oedeem is nieuw voor mij, tenminste, in de praktijk. Op school heb ik zo’n drie jaar lang theorie kennis op gedaan over deze aandoening en nu eindelijk heb ik de mogelijkheid om dit in de praktijk te zien..Super interessant!

 Upper limb lymphedemaIn deze blog ga ik verder niet in op mijn stage maar vertel ik welke producten ik op dit moment gebruik. Wij krijgen namelijk héél veel vraag naar onze huidverzorgingsroutine, alhoewel het voor iedereen verschilt welke producten geschikt zijn voor jouw huid, licht ik mijn routine graag toe. :-) Onder elk stukje tekst heb ik een link geplaatst met meer informatie over het product. Wil je een persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op.In een eerder blog heb ik beschreven hoe ik van mijn acne afgekomen ben. Op de foto hieronder zie je hoe mijn huid eruit zag met acne en hoe mijn huid eruit ziet nadat alle ontstekingen en littekens weg zijn. Ondanks dat deze foto alweer 1,5 jaar oud is, is mijn huid nog steeds acne vrij ;-). 

26907944 1577810608970017 1625788291425175984 n
Blog:  http://www.naturalskin.nl/natural-skin-blog/hoe-lindsay-haar-huid-veranderde-van-een-acne-huid-naar-een-gezonde-stralende-en-egale-huid

 

Hoe ziet mijn huidroutine er NU uit?Als eerst...reinigen! 
Als ik oogmake-up op heb reinig ik mijn ogen met de 2 Clean Eye. Deze reiniging zorgt voor een grondige reiniging van oogmake-up en (waterproof)mascara. Omdat de pH-waarde gelijk is aan de traanfilm, zorgt het voor een veilig gebruik op een gevoelige huid. Ook kalmeert dit product de huid rondom mijn ogen. Een tijd terug heb ik diclofenac geslikt waardoor ik eczeem kreeg rondom mijn ogen. Ik merkte dat mijn huid na het reinigen direct rustiger werd (in tegenstelling tot andere oogreiniging). Hierna heb ik de Calming Silver Spray een aantal dagen aangebracht waardoor het eczeem snel verdween!
https://www.naturalskinshop.nl/c2-reiniging/311-2-clean-eye.html
Na het reinigen van mijn ogen masseer ik mijn huid in met de Gentle cleansing milk, wat ik er vervolgens weer af haal met een reinigingssponsje van Reviderm. Deze niet-vette milk reinigt en is effectief tegen roodheden en werkt anti-ontstekend.
https://www.naturalskinshop.nl/c2-reiniging/316-gentle-cleansing-milk.html
Vervolgens reinig ik mijn huid door wat van de Gentle PH balancer op een watje te doen en dit over mijn huid te halen. Deze milde, balancerende tonic brengt de pH-waarde van mijn huid terug in balans en heeft een anti-ontstekend en ontgiftend effect.
https://www.naturalskinshop.nl/c2-reiniging/318-gentle-ph-balancer.html


Dan.....mijn huid aan het werk zetten! 
Nadat ik mijn huid gereinigd heb breng ik het Hydro² Infuse Serum aan. Dit is een intensief, hydraterend concentraat met hyaluronzuur! Het serum verhoogt de capaciteit van mijn huid om vocht vast te houden. Dit is een pre-ageing product en dus geschikt voor jongeren die geen probleemhuid hebben maar wel de huid optimaal willen verzorgen! 


Daarna breng ik de Refreshing Eye Gel aan. Deze verkoelende oog gel met hyaluronzuur en huideigen aminozuren zorgen voor een intensieve hydratatie. Ondanks dat ik nog maar 21 ben, ;-), merk ik dat mijn huid steviger is rondom mijn ogen sinds ik dit product gebruik. Ook heb ik minder last van wallen!
https://www.naturalskinshop.nl/c5-ogen/345-refresh-eye-gel-.htmlNa de Refreshing Eye Gel breng ik de Hydro2 Infusion Cream aan. Dit is een 24-uurs crème met een energiegevend effect! Het bevat hoogwaardige werkstoffen zoals hyaluronzuren en huidindentieke aminozuren. Deze crème maakt mijn huid glad, zacht en soepel! Hij ruikt ook nog eens super lekker!
https://www.naturalskinshop.nl/reviderm/460-hydro2-infusion-cream.html
Iets wat je nooit mag vergeten..!
‘S avonds stopt mijn routine hier. ‘S ochtends breng ik als laatste de Solar Skin Shield SPF30 aan, elke dag! Want er is altijd schadelijke UV-straling...In de zomer, winter, herfst, lente, in de auto, in huis, met regen, met zon, met sneeuw, op het water (sneeuw en water reflecteren UV-licht) etc. Over dit product vertel ik in een andere blog meer! Want....dit is niet zomaar een zonnecrème. ;-)
https://www.naturalskinshop.nl/re-protect-bescherming/442-solar-skin-shield-30.htmlEn ook nog heel belangrijk!
Verder doe ik twee per week thuis een enzym peeling gevolgd door een doorbloedingsmasker en een hydraterend masker! De doorbloedingsmaskers die ik twee keer per week, en dus twee keer per week een verschillende. Ook hier ga ik verder op in, in één van de volgende blogs, omdat dit hele (!!!!!!) belangrijke onderdelen zijn van de huidverzorging thuis, voor iedereen. Ik gebruik hiervoor de volgende producten:
Enzym peeling: https://www.naturalskinshop.nl/c2-reiniging/319-enzyme-foam-powder.html 
Doorbloedingsmaskers: https://www.naturalskinshop.nl/c4-verzorging/336-activating-gel-mask.html & https://www.naturalskinshop.nl/re-cover-maskers/395-repair-mask.html 
Hydraterend masker: https://www.naturalskinshop.nl/c4-verzorging/334-hydro2-infusion-mask.html 

Wil je liever een stapje verder, echt anti-ageing? Dan adviseren wij in plaats van de bovenstaande peeling, deze peeling set:
https://www.naturalskinshop.nl/re-move-peeling/393-enzym-peeling-liquid.html & https://www.naturalskinshop.nl/re-move-peeling/394-enzym-peeling-paste.html 
Deze producten kunnen alleen samen gebruikt worden! Qua maskers hebben wel nog veeeeel meer! Dus vraag gerust eens tijdens je volgende afspraak naar de mogelijkheden ;-). 

Finishing touch...!
En...Als laatste gebruik de minerale make-up van Reviderm, de verlenging (let op: geen vervanging!) van jouw huidverzorging! 
Blog: http://www.naturalskin.nl/natural-skin-blog/minerale-skincare-inspired-make-up 

Deze blog is inmiddels weer lang genoeg! Heb je een vraag? Laat het mij weten. :-)  Ohja..Valt jullie iets op hier?
Reviderm Neu 1

Tot de volgende keer! 

Lindsay

Huidtherapeut
Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP), aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34)

Nieuwste van Lindsay