Eczeem: kies voor een goede behandeling

Als we het hebben over eczeem, bedoelen we vooral constitutioneel eczeem, ook wel atopisch eczeem genoemd. Dit is een veelvoorkomende ontsteking van de huid, die enorme jeuk kan veroorzaken. Constitutioneel eczeem begint meestal in de eerste levensjaren. Rond de puberteit (of eerder) verdwijnt het vaak, maar dat is zeker niet altijd het geval. De aandoening kan ook later weer opvlammen of dan pas ontstaan. Omdat eczeem zo hinderlijk is, zijn effectieve behandelingen en goede huidverzorging sterk aan te raden.

 

Huidtherapeut Lindsay heeft de post HBO opleiding Eczeembegeleiding voor huidtherapeuten afgerond! Docenten Dr. Annemie Galimont en Ester Nales: “Door patiënten te begeleiden en zelfzorg aan te leren wordt de huidklacht adequaat behandeld en verbetert de kwaliteit van leven. De huidtherapeut heeft een rol in het leveren van de juiste zorg op juist plek.”

 

Wat kan de huidtherapeut voor jou betekenen?

Lindsay: ''Door middel van een uitgebreide anamnese krijg ik alle informatie die ik nodig heb om jou zo goed mogelijk te begeleiden en tips te geven waar je zelf mee aan de slag kunt. Ook kijken we samen naar de hulp die je tot nu toe gehad hebt, bijvoorbeeld bij de huisarts of dermatoloog. Wat is goed en wat kan eventueel beter of anders? Het doel van deze begeleiding is er voor zorgen dat de kwaliteit van leven wordt verhoogd: hoe ga je om met eczeem en hoe houden we het zo goed mogelijk onder controle. Hierbij kijken we altijd naar jouw persoonlijke situatie. 

 

Behandelingmogelijkheden

Om eczeem zo dragelijk mogelijk te maken kunnen wij de huidconditie versterken met specifieke behandelingen en een op maat productenplan voor thuis. Omdat geen enkele huid hetzelfde is bepalen wij na het intakegesprek, samen met jou, of en welke behandeling het meest geschikt is voor de huid.

 

Wat zijn de kenmerken van eczeem?

  • Roodheid: de ontsteking zorgt voor een versterkte doorbloeding van de huid
  • Extreme jeuk: op termijn ontstaat een continue jeuk-krab-jeuk-cyclus
  • Droge en schilferige huid
  • Verdikking/vergroving van de huid door het krabben (lichenificatie)
  • Bacteriële infectie in krabwondjes
  • Pigmentverandering: op rustige plekken wordt de huid lichter of juist donkerder

 

 

Voor het eerst bij Natural Skin? Plan een vrijblijvend intakegesprek, indien gewenst kan dit gecombineerd worden met aansluitend een behandeling. Wij helpen je graag naar een gezonde huid waar jij je prettig in voelt. Wij nemen de tijd om jouw huid te leren kennen en gaan graag de samenwerking aan om jouw huidwensen te verwezenlijken en huiduitdagingen aan te pakken. Naar aanleiding van dit gesprek en eventueel een behandeling volgt een huidtraject met behandeladvies in het instituut met de huidspecialiste en product advies voor thuis.