Rode adertjes & roodheden

Rode adertjes en roodheid vallen vaak onder de benaming couperose.

Couperose is de aanwezigheid van meestal talrijke uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Het is een volkomen onschuldig verschijnsel maar kan als storend worden ervaren. Couperose komt voornamelijk voor op wangen, neus en kin.

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze blijvend gaan verwijden. Een aantal erfelijke factoren of uitlokkende prikkels kunnen dit veroorzaken: erfelijkheid, overmatige zonblootstelling, temperatuur schommelingen, alcoholgebruik en chronisch gebruik van crèmes die corticosteroïd bevatten.

Couperose zal niet vanzelf overgaan en kan in de loop van jaren uitbreiden.

Bij Spider Naevus (=spinnetje) zien we een groot rood vaatbultje met daarom heen kleine bloedvaatjes die uitwaaien als pootjes. De spider naevus komt vaak voor in het gelaat, hals, en decolleté.

Omdat geen enkele huid hetzelfde is bepalen wij na het intakegesprek, samen met jou, welke behandeling het meest geschikt is voor de huid. Wij hebben o.a. de volgende oplossingen:

  • Coagulatie, met coagulatie worden huidoneffenheden verwijderd met behulp van een uiterst dunne naald de huidaandoening aangestipt en door een elektrisch stroompje verhit en vernietigd. Het is een veilige methode die uiterst geschikt is voor kleine oppervlakken. 
  • Reviderm behandelingen (huidverbeterend: microdermabrasie, PCA peeling, zuurstof behandeling, ultrasound, microneedling)
  • Pascaud behandelingen (huidverbeterend: contour, wave/radiofrequentie en manuele behandelingen met hoge concentratie actieve werkstoffen).
  • Team Dr. Joseph behandelingen (huidverzorgend: manueel, ontspannend & comfort)

 

Wij zijn aangesloten bij de NVH, ANBOS en zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en in het SKIN register. Hierdoor wordt in veel gevallen de behandeling (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van de polis.

 

Voor het eerst bij Natural Skin? Plan een vrijblijvend intakegesprek, indien gewenst kan dit gecombineerd worden met aansluitend een behandeling. Wij helpen je graag naar een gezonde huid waar jij je prettig in voelt. Wij nemen de tijd om jouw huid te leren kennen en gaan graag de samenwerking aan om jouw huidwensen te verwezenlijken en huiduitdagingen aan te pakken. Naar aanleiding van dit gesprek en eventueel een behandeling volgt een huidtraject met behandeladvies in het instituut met de huidspecialiste en product advies voor thuis.