Pigmentvlekken
Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan haren en huid. Pigment beschermt de huid tegen UV-straling die in het zonlicht zit. Onder invloed van de zon maakt de huid pigment aan, zodat je beter beschermd bent.

Teveel in de zon is echter nooit gezond. Een overdosis aan UV-straling verhoogt de kans op huidkanker en veroudert de huid sneller. Bovendien kunnen cellen die het pigment aanmaken in de war raken waardoor er ophopingen van pigment komen: donkere plekken op de huid. Dit zijn pigmentvlekken en kunnen in veel soorten en maten voorkomen. Ook hormonen kunnen pigmentvorming veroorzaken. Anticonceptie-pil, overgang en zwangerschap kunnen zorgen voor oa een zwangerschapsmasker.cNa acne kunnen ook pigmentaties op de huid achterblijven.

Omdat geen enkele huid hetzelfde is bepalen wij na het intakegesprek, samen met jou, welke behandeling het meest geschikt is voor de huid. Wij hebben o.a. de volgende oplossingen:

  • Reviderm peelings: microdermabrasie, microneedling, PCA peeling.
  • Pascaud peelings: op basis van fruitzuur.
  • Cryotherapie: plaatselijk bevriezen van een pigmentvlek met stikstof. Dankzij de Cryopen kan dit op de millimeter nauwkeurig. Dat komt omdat de Cryopen met hoge druk blaast waardoor die, in tegenstelling tot de oude stikstofbehandeling, dieper kan behandelen. Het is veilig, pijnloos en zeer snel. 

 

Vergoeding
Wij zijn aangesloten bij de NVH, ANBOS en zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en in het SKIN register. Hierdoor wordt in veel gevallen de behandeling (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van de polis.

 

Voor het eerst bij Natural Skin? Plan een vrijblijvend intakegesprek, indien gewenst kan dit gecombineerd worden met aansluitend een behandeling. Wij helpen je graag naar een gezonde huid waar jij je prettig in voelt. Wij nemen de tijd om jouw huid te leren kennen en gaan graag de samenwerking aan om jouw huidwensen te verwezenlijken en huiduitdagingen aan te pakken. Naar aanleiding van dit gesprek en eventueel een behandeling volgt een huidtraject met behandeladvies in het instituut met de huidspecialiste en product advies voor thuis.