Wallen

Iedereen heeft ze wel eens! De oorzaken van wallen zijn heel divers, net zoals de verschillende kleuren wallen. Benieuwd? Lees snel verder :-)

Hoe zien jouw wallen er uit?
• Paars
• Blauw
• Bruin
• Schaduwkringen

Paars
Paarse kringen zijn bloedvaatjes. De bloedvaatjes worden in de loop der jaren steeds meer zichtbaar. Dit komt doordat de vaatwanden van de bloedvaatjes dunner worden en het bloed als het ware gaat ‘lekken’. Kies een product wat de huid rondom de ogen goed verzorgt en de kleur van vaatjes verzacht.

Blauw
Blauwe wallen staan voor een slechte(re) bloedsomloop. Dus heb je blauwe wallen? Slaap je te weinig, heb je een allergie o.i.d.? Doe er wat aan! Als je geen goede bloedsomloop hebt, wordt ‘oud’ bloed niet of langzamer afgevoerd. Het oude, rode bloed kleurt dan wat meer grijs. Het is belangrijk om de bloedsomloop in beweging te houden. Wanneer je oogcrème en/of oogserum aanbrengt, klopt het dan in, zodat je de bloedsomloop rondom de ogen stimuleert.

Bruin
Bruine kringen komen vooral voor bij mensen met een licht getinte tot donkere huid, bijvoorbeeld Indiase mensen. Het betekend dat er (te) veel pigment rondom de ogen is. Dit kan erfelijk zijn, maar ook een gevolg van zonneschade (zonder spf naar buiten). Dus heb jij nog geen last van donkere kringen rondom de ogen en breng je niet dagelijks spf aan? Begin daar dan nu mee! Als je al donkere kringen hebt, kunnen producten met vitamine C helpen.

Schaduwkringen
Tijdens het slapen herstelt de huid. Dus wanneer je nacht in, nacht uit slecht slaapt is de funest voor de huid rondom de ogen. Een paar nachten slecht slapen veroorzaakt volume verlies van de huid. Heel globaal omschreven ontstaat er een ‘kuil’ tussen de oogrand en de jukbeenderen. Oogproducten met hyaluronzuur kunnen hierbij goed helpen, mits jij zelf natuurlijk op tijd naar bed gaat. :-)

Tot volgende week! :-)