De huidtherapeut speelt een rol in de post-operatieve zorg. Zo kan de huidtherapeut oedeem en littekens verminderen, wat zorgt voor een beter en mooier herstel van de huid. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Wat is oedeem?
Door een beschadiging in het lymfestelsel of vatenstelsel wordt overtollig weefselvocht onvoldoende afgevoerd. Vochtophoping, oftewel oedeem, in de huid en onderliggende weefsels veroorzaakt (pijnlijke) zwellingen en stijfheid. Postoperatief oedeem kan overal in het lichaam ontstaan. Meestal in- of rondom het operatiegebied, soms is het echter zo dat de oorzaak, de blokkade in de afvoer van het vocht, de operatie of het litteken is maar de klachten elders in het lichaam gelokaliseerd zijn.

Oedeemtherapie
Door middel van manuele lymfedrainage kan de huidtherapeut het vocht afvoeren. Dit bevordert het herstel. Je kunt hierbij denken aan de zwelling die in het gezicht kan bijvoorbeeld ontstaan na een ooglidcorrectie, facelift of bijvoorbeeld vochtophopingen na een liposuctie behandeling.


Littekenbehandeling
Operaties zoals een borstvergroting, borstverkleining of buikwandcorrectie kan een ontsierend litteken achterlaten. Door middel van de juiste littekenbehandeling kan de huidtherapeut het litteken verbeteren en vervagen.

Resultaat
Door de verbeterde afvoer van weefselvocht vermindert de druk in het oedeemgebied. Het strakke gevoel, al dan niet pijnlijk, wordt minder of verdwijnt en het weefsel wordt weer soepel. De afgenomen druk en het verdwijnen van het weefselvocht bevorderen ook de genezing van wonden en verminderen de vorming van littekenweefsel. 

Verwijzingen en vergoedingen
Voor oedeemtherapie en littekentherapie is in de meeste gevallen een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. De vergoeding is afhankelijk van het soort behandeling en de voorwaarden van je zorgverzekering. In de polis van je zorgverzekering kun je lezen of je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

 

Prijs
€ 45,00 per behandeling (30 minuten). Wij hebben speciale producten voor de wondgenezing en voor littekens welke het herstel bevorderen. Neem contact met ons op voor de actuele prijzen.

 

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op en/of plan een vrijblijvend en gratis intakegesprek in met onze huidtherapeut!