Lindsay: Deze blog heb ik geschreven naar aanleiding van een instagram post van één van mijn oude medestudenten (instagram: @skintherapist_rahime) van de opleiding Huidtherapie.

Zij schreef over een sollicitatie bij een praktijk waar zij eerst met vol enthousiasme aangenomen is en vervolgens afgewezen met de volgende reden: “Tijdens de sollicitatie heb ik het niet opgemerkt, maar je huid is er toch erger aan toe dan ik dacht. Daar zit ik best wel mee en dat wordt ook lastig voor de klanten.”

Zelf heb ik, tot een aantal jaar geleden, toen ik nog acne had ook reacties gehad over mijn huid:

“Je hebt uitslag op je gezicht, wat vies!”
Acne is geen uitslag! Het is een huidaandoening en heeft niets te maken met slechte hygiëne.

“Drink meer water en eet is wat gezonder, dan verdwijnt de acne als sneeuw voor de zon”
Alsof ik dat nog niet deed..Het is een ondersteuning maar niet de oplossing.

“Je bent toch huidtherapeut, waarom heb jij dan acne?!”
Mijn standaard antwoord was: een huisarts is ook wel eens ziek, het kan iedereen overkomen.

Dit schrijf ik nu uit mijn eigen ervaring, maar er zijn natuurlijk veel meer huidaandoeningen dan acne, waar veel vooroordelen over zijn. Denk maar eens aan eczeem, psoriasis, vitiligo, ichthyosis of wijnvlekken.

Een huidaandoening heeft ook een psychologisch aspect. Je ziet het en in de meeste gevallen voel je het. Super vervelend..!

Ook heb ik vandaag het volgende gegoogled: “niemand heeft een perfecte huid”. Het resultaat: de eerste pagina’s gevuld met allemaal stappenplannen en blogs naar de perfecte huid. Niets over een huid met imperfecties..Gek, want niemand heeft de “perfecte, porieloze, gefotoshopte, instagram gefilterde huid” in het echte leven.

Iedereen heeft poriën, iedereen heeft wel eens een ontsteking, een verdwaalde haar, een bijzonder plekje en iedereen krijgt uiteindelijk rimpeltjes en fijne lijntjes (hopelijk!). Juist deze kenmerken geven je gezicht karakter. Je gezicht heeft geleefd, je huid is tenslotte een orgaan!

Dit betekend niet dat ik mijn huid laat voor wat het is. Huidverzorging vind ik héél belangrijk! Het is tenslotte je grootste orgaan en verdient zorg, het is je visitekaartje. Ondanks dat geen enkele huid “perfect” is, verdient je huid het wel om het best mogelijke er uit te halen! Zodat het er fris, gezond, uitgerust en stralend uit ziet. Jij dus ook!

Dagelijks mogen wij onze cliënten blij maken door de huid intensief te behandelen, te adviseren en ze fijn in de eigen huid te laten voelen.

Bij Natural Skin geven wij (huidtherapeut en medisch schoonheidsspecialise) je graag advies hoe jij het allerbeste uit je huid kunt halen! ?