Welk huidtype heb ik?

Voordat je producten aanschaft is het belangrijk om te weten wat voor huidtype je hebt. Om het zo makkelijk mogelijk te maken voor consumenten zijn de huidtypes ingedeeld in: droog, normaal, vet en gecombineerd. Alle huidtypes kunnen gevoelig zijn, maar een droge huid zal het snelste reageren op (bijvoorbeeld) klimaatwisselingen of bepaalde bestanddelen.

Droge huid
De droge huid heeft een tekort aan vocht en vet. Daarom ziet een droge huid vaak dof. De barrière die de huid beschermt functioneert niet goed bij dit huidtype. Als je een droge huid hebt, kan je zo nu en dan jeuk hebben aan je huid. Let wel op! Veel mensen, met name vrouwen, zeggen dat zij een droge huid hebben. Er is echter een verschil tussen een droge huid, en een uitgedroogde huid. Een droge huid maakt te weinig talg aan en een uitgedroogde huid heeft vocht nodig middels producten.

Normale huid
De ‘normale’ huid zouden we ook wel de ‘gezonde’ huid kunnen noemen. De huid is egaal en voelt zacht aan. Ook heeft de normale huid weinig last van pukkeltjes en andere oneffenheden.

Vette huid
De vette huid heeft veel hardwerkende talgkliertjes. Doordat de talgkliertjes talg (=vet) produceren glimt de huid. Het is niet mogelijk om een vette huid te veranderen, wel kan je het onderdrukken door de juiste verzorging te gebruiken. Wist je dat je later minder rimpels krijgt, als je nu een vette huid hebt? ;-)

Gecombineerde huid
De gecombineerde huid is vet op de T-zone, terwijl de wangen vaak wat droog zijn. Huidtype door de jaren heen.. Je huid verandert met de leeftijd mee. Dit heeft te maken met veroudering van binnenuit het lichaam, veroudering door factoren van buitenaf en hormonen. Je huid heeft andere behoefte wanneer je 18 bent dan wanneer je 80 bent. Wanneer je jong bent, heeft je huid andere behoeften dan wanneer je ouder wordt. Als je jong bent heeft je huid vooral vocht en bescherming nodig, terwijl op latere leeftijd vetten, vocht, anti-age werkstoffen en bescherming heel belangrijk zijn.

Ik hoop dat jullie het ook deze week weer leuk vonden om te lezen. :-)

Tot volgende week!