Mallorca-acneHeb jij wel is last van kleine rode bultjes nadat je in de zon gezeten hebt?  Dan kan dit duiden op Mallorca-acne, oftewel: zonneallergie.

Ongeveer 33 miljoen mensen in Europa hebben last van zonneallergie. Dit zijn kleine, rode bultjes die jeuken. Vaak zie je ze in de hals, op het decollete en op de armen/benen.

Wist je dat er verschillende soorten zonneallergieen zijn?
Wat al deze soorten met elkaar gemeen hebben is dat je huid de zon als "vijand" ziet. De huid reageert op de zon door het aanmaken van antistoffen waardoor die vervelende rode, jeukende bultjes ontstaan.

Kan iedereen zonneallergie krijgen?
Ja! Maar voornamelijk vrouwen. Wanneer je een slechte huidconditie hebt, is de kans op een zonneallergie veel groter! Het is dus belangrijk om je huid goed te verzorgen. Zowel in als uit de zon, en niet alleen met spf ;-).

Je huid krijg je mee bij je geboorte en samen wordt je oud!
Zorg dat je je huidconditie het gehele jaar op niveau houdt door de juiste producten te gebruiken voor jouw huid. Ook behandelingen ondergaan, speciaal op maat gemaakt op jouw huid, zullen er voor zorgen dat de huidconditie op hoog niveau blijft.
De juiste producten en behandelingen geven uiteraard nog veel meer voordelen dan een minder grote kans op zonneallergie. ;-)

Medicatie
Ook kan het zo zijn dat wanneer je bepaalde medicatie slikt, je huid reageert op de zon. Dit noemen we dan geen zonneallergie, want het is de medicatie die botst met het zonlicht!

Hoe kan ik een zonneallergie voorkomen?
Niet direct bij de eerste zonnestralen vol in de zon gaan zitten/liggen! Bouw dit langzaam op zodat je huid gewend raakt aan de warmte en de zon.
Houdt de huidconditie het gehele jaar op niveau.
Smeer je huid goed in met minimaal spf30, elke 2 uur! Ook wanneer je thuis bij het raam zit of in de auto zit. Wees niet te zuinig, je hebt immers maar 1 huid. Wanneer je te weinig aanbrengt, verspil je product + ben je niet goed beschermt. Zonde toch?!

Wat te doen wanneer ik toch een zonneallergie op loop?
Koel de huid met een goede aftersun! Bijvoorbeeld met de aftersun van Reviderm.

Tot volgende keer! :-)