Schermafbeelding 2021 08 08 om 13.31.28 Heb je vragen? Angelique helpt je graag verder. Bel +316-14393506 of maak een terugbelafspraak .

Wanneer Medische Camouflage?

Sommige huidaandoeningen gaan gepaard met pigmentverschillen in de huid. Bij deze huidaandoeningen kan bijvoorbeeld het pigment in de huid ontbreken, of juist meer pigment bevatten. Als de huidaandoening op delen van het lichaam voorkomt die niet met kleding te bedekken zijn, kan dit erg hinderlijk zijn. Daarom kiezen veel mensen voor de camouflagebehandeling. Voor het camoufleren van pigmentafwijkingen is “gewone” cosmetica vaak niet afdoende. De foundations van verschillende cosmeticamerken zijn niet dekkend genoeg om de pigmentafwijkingen goed te camoufleren.
Camouflage is het op een zo natuurlijk mogelijke manier bedekken of onzichtbaar maken van de aangedane huid en kan uitkomst bieden bij huidverkleuringen als:

medisch_camouflage_voor
Voor medisch_camouflage_na
Na

Bij welke huidafwijkingen?

  • Brandwonden
  • Couperose
  • Littekens
  • Pigmentvlekken
  • Vitiligo (ontbreken van pigment)
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Wijnvlekken

Welke producten worden er gebruikt?

Uw huidspecialist maakt gebruik van specialistische camouflage producten van Derma Color en I conceal van IMAGE skincare. DermaColor is speciaal ontwikkeld voor het camoufleren van huidaandoeningen met kleurverschil. Door een grote variatie in de kleuren van de camouflagecrèmes, is het mogelijk om een onopvallende camouflage aan te brengen. Er wordt gebruik gemaakt van camouflageproducten die watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. I-Conceal van IMAGE skincare is voor minder ernstige afwijkingen en kunnen heel goed gebruikt worden bij bijvoorbeeld acné problemen.

Zelf aanleren?

U kunt het desgewenst door de huidspecialist laten aanbrengen maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat u dit zelf kan doen, zodat u zelf de camouflage (eventueel) dagelijks kunt aanbrengen. Deze producten zijn niet alleen watervast (u kunt er zonder problemen mee zwemmen & douchen) maar worden ook in elke willekeurige kleur gemengd, afgestemd op uw huidafwijking.

Deze methode is een goede maskering van ontsierende plekken, met name in het gelaat, maar ook op het lichaam. De Camouflagiste leert het u zo aan dat u er zelf  wanneer u het nodig vindt aan kunt brengen.

Vergoeding van de zorgverzekeraar


De behandelingen van medisch camouflage worden op doorverwijzing van een huisarts of dermatoloog vergoed. Raadpleeg uw polis over de aard van de vergoeding.

 

Medisch Camouflage


Intake gesprek

gratis
Camouflage therapie 
€ 70,00