De huid en wintersport

Over een paar weken gaan er weer heel wat mensen op wintersport! Misschien sta je er niet bij stil, maar het is heel belangrijk om de huid goed te verzorgen tijdens de wintersport. De huid wordt namelijk blootgesteld aan warmte, kou, zon etc. Dit kan zorgen voor schade aan de huid, wat je voor kan zijn bij goede verzorging. ;-)

Bescherm tegen de zon!

De intensiteit van de UV-stralen in de bergen is zo’n 50% sterker dan op zee niveau. Ook weerkaatst de sneeuw de UV-stralen op de huid. Gebruik daarom een zonnecrème met minimaal SPF 30, elke 2 uur! Vergeet tijdens het insmeren de lippen, neus en oren niet. Een zonnecrème heeft de tijd nodig om in te werken in de huid, en is pas effectief na 30 minuten. Dus smeer je op tijd in voordat je naar buiten gaat. :-)

Bescherm de huid!

Gebruik een crème die bij jouw huid past, laat je adviseren bij een huidspecialist! Het is belangrijk om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals kou en wind. Houdt er ook rekening mee dat de overgang van warm naar koud, van binnen naar buiten funest is voor de huid. Het is dus van belang om een goede verzorgingslijn te gebruiken die bij jouw huid past om de huid zo goed mogelijk te beschermen!

Bescherm de lippen!

Tijdens de winter hebben vele mensen kapotte en schrale lippen. De lippen hebben in de winter extra verzorging nodig. Breng meerdere keren per dag een rijke en goed voedende lippenbalsem aan om de lippen te beschermen. Let wel op! Menthol, propyl- en butyl parabenen, phenol, camphor, parfum, eucalyptus en alcohol drogen de lippen uit. Een voorbeeld van een goede, verzorgende lipbalm is de Age-Defying lipbalm van Darphin. Deze lipbalm is rijk aan verzorgende, vochtinbrengen ingrediënten en is dus in staat om de lippen goed te beschermen.

Bescherm de handen!

Vergeet ook je handen niet in te smeren met een goede, verzorgende handcrème om kapotte en schrale handen te voorkomen.

Tot volgende week! :-)