‘’Een gezonde huid is de bron voor blijvende schoonheid’’ – Reviderm

Sinds kort hebben wij een nieuw merk: Reviderm. In dit blog ga ik jullie wat vertellen over dit cosmedische merk. :-)

Hier een korte beschrijving over het merk van Reviderm zelf. Weinig tijd om te lezen? Skip dan door naar het stuk over de behandeling. ;-)
‘’De pure en zuivere producten van Reviderm zijn gebaseerd op de nieuwste onderzoekresultaten van dermatologie en cosmetologie. Het resultaat van deze onderzoeken, in combinatie met krachtige werkstoffen uit de natuur, gebruikt Reviderm om effectieve producten te ontwikkelen. Met de producten en behandelingen van Reviderm, die altijd worden gecombineerd op de unieke Reviderm microdermabrasie, bestrijd je de zichtbare tekens van huidveroudering. Belangrijker is dat je hiermee ook de oorzaken van het verouderingsproces, zoals vertraging van huidfuncties, tegengaat en helpt om de eigen herstelmechanismen van de huid sneller te activeren.’’ (http://www.reviderm.nl)

Maar hoe gaat zo’n behandeling dan in zijn werk?

Diepe reiniging
Als eerste beginnen we met een diepte reiniging. Hierbij worden dode huidcellen zachtjes los gemaakt en verwijderd. Hierdoor wordt de huid zacht en gelijkmatig. De actieve werkstoffen worden dan goed in de huid opgenomen. Ook verfijnt het de poriën.

Doorbloeding
Vervolgens wordt er een masker aangebracht op de huid. Dit masker zorgt er voor dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. De doorbloeding van de huid werkt als transportmiddel van zuurstof, vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen. Wanneer de doorbloeding van de huid goed is, betekend dit dat de huid goed wordt beschermt, herstelt en dat afvalstoffen worden afgevoerdt.

De boer en microdermabrasie
Nadat de huid goed voorbereidt is op de peeling, starten we met microdermabrasie. Microdermabrasie kan je vergelijken met een boer die zijn land omploegt. Waarom ploegt een boer zijn land? Om de grond losser te maken, waardoor de bodemstructuur en afwatering verbeterd. Dit geldt ook voor de huid! Met microdermabrasie verwijder je de dode huidcellen, waardoor de huid beter in staat is om werkstoffen op te nemen. Ook zorgt het voor: een betere doorbloeding, aanmaak van nieuwe cellen, mindere grove poriën/pigmentvlekken en het vervagen van rimpeltjes.

Even herstellen.. :-) 
Hierna wordt weer een masker aangebracht. Eventueel in combinatie met een collageen vlies, wat de huid herstelt. Dit collageen vlies wordt zelfs gebruikt in brandwondencentrums in Duitsland!

De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van eindverzorging (oogcreme, hals/decollete, serum, fluide, dagverzorging en SPF).

Betekend dit dat ik na deze behandeling zelf niks meer hoef te doen thuis?
Nee..Helaas ;-) Vergelijk het maar is met de tandarts. Je laat je tanden goed reinigen bij de tandarts 2 keer per jaar, maar betekend dat dat je thuis je tanden niet meer poetst? Hetzelfde geldt voor huidverzorging thuis. Elke 6 weken laat je je huid behandelen bij de huidspecialist. Dan blijven er nog 5 weken over waar de huid onderhouden moet worden. Wanneer je dit niet doet, en je stapt na 6 weken weer binnen bij de huidspecialist dan begin je weer opnieuw met de behandeling en zal de huid niet worden verbeterd, maar op dezelfde conditie blijven hangen. Op het moment dat je thuis de adviezen opvolgt van de huidspecialist, zal je zien dat de huid elke 6 weken weer een stapje verbeterd.

Dit heb ik (nog) helemaal niet nodig!
Misschien is dit nu nog niet interessant voor jou, bijvoorbeeld als je nog geen rimpeltjes hebt. Maar stel jezelf eens de volgende vraag: Hoe wil ik er over 10 jaar uit zien? Hoe jij je huid nu verzorgt, is het resultaat over 10 jaar. ;-)

Boven aan deze pagina (en op onze facebook pagina) staat een voor- en na foto van de Reviderm Peel behandeling. Tot volgende week! :-)