Op een dag wordt je wakker, en zie je je eerste rimpel. Wat nu?!

Tegenwoordig worden rimpels gepresenteert als een soort ziekte die je vooral niet mag krijgen. Maar hoe dan ook, ouder worden wordt iedereen, het is maar net hoe je er mee om gaat! Hoe mooi is het om verzorgt ouder te worden, kijk maar is naar de foto hierboven, rimpels mogen er echt zijn!

Om het ouder worden tegen te gaan worden verschillende cosmetica producten gebruikt, zoals crème, serum, olie, maskers etc. Dit resultaat zie je wel natuurlijk pas als je ouder bent, als je je huid goed verzorgt hebt tenminste. ;-)

Toch zit er ook een positieve kant aan, waar je NU wat aan hebt! Namelijk, je goed en verzorgt voelen. 

Wat is een rimpel eigenlijk?
Een rimpel is een klein scheurtje in de huid. Dit scheurtje is niet te hechten, maar wel te verzachten. Als je er voor zorgt dat de scheurtjes niet erger worden, dan worden de rimpels niet dieper. :-)

Welke rimpels zijn er?
·       Rimpels van het lachen
·       Rimpels door minder collageen
·       Rimpels door ontsteking
·       Rimpels door littekens
·       Rimpels door vochtgebrek
·       Rimpels door slaapgebrek
·       Rimpels door fijnstof
Wil je hier meer over weten? Laat dan een berichtje achter, dan vertel ik hier in een andere blog meer over!

Behandelingen
Buiten het gebruik van cosmetica producten zijn er ook anti-age behandelingen die rimpels tegen gaan en verzachten, zoals bindweefselmassage. Ondanks dat deze vorm van massage zo’n 200 jaar oud is, worden de wachtrijen voor deze massage in salons steeds langer. 

Bindweefselmassage
Bindweefsel is een tussenlaag van de huid en spieren. Sommige specialisten noemen het ook wel ‘het kussentje van de huid’. Met bindweefselmassage wordt de huid verstevigt. Het onderhuidse laagje wordt enigszins ‘kapot’ gemaakt, waardoor de huid zich moet herstellen. Tijdens dit herstelproces wordt nieuw collageen aangemaakt, hierdoor worden de rimpels minder diep. Pijnlijk? Dat is persoonlijk, sommigen ervaren het als vervelend, anderen vallen in slaap. ;-)

Wat doet bindweefsel massage dan precies? 
Bindweefselmassage verbeterd de doorbloeding, zuurstoftoevoer, egaliteit en glans. De huid is na de massage wat rood, en beter in staat om voedingsstoffen op te nemen.

Willen jullie meer weten over rimpels, producten of behandelingen? Laat het mij weten in een reactie, dan schrijf ik er over in een volgend blog. :-)

Neem ook is een kijkje op onze website, ook wij bieden anti-age behandelingen en anti-age producten aan. En vanaf januari beginnen wij met bindweefselmassage, voor wie kunnen wij alvast een afspraak inplannen? ;-)

www.naturalskin.nl 

Tot volgende week! Groetjes Lindsay.