Iedereen heeft wel eens met stress te maken, en de een weer wat meer dan de ander. ;-)

Stress heeft geen goede invloed op de huid. Misschien weet je al de huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem verergert worden door stress. Stress zorgt ervoor dat de huid zich niet goed meer kan beschermen tegen bacteriën van buitenaf.

Gevolgen
·       Huidaandoeningen zoals eczeem en acne
·       Geïrriteerde huid
·       Droge, doffe huid
·       Pigmentvlekken
·       HuidverouderingNormaal maakt ons lichaam een kleine hoeveelheid vrije radicalen aan om ziekteverwekkers te bestrijden. Wanneer iemand stress heeft gaat het lichaam veel vrije radicalen aanmaken, veel meer dan nodig is. In plaats dat de vrije radicalen zich alleen binden aan ziekteverwekkers, binden ze zich tijdens een stressvolle periode ook aan gezonde cellen. Hierdoor wordt de huid aangetast, verliest zijn elasticiteit en ontstaan rimpels.

Wat kan ik hier aan doen?
Als eerste, RELAX! Lees hier hoe je beter met stress kan om gaan: https://www.thuisarts.nl/stress/ik-wil-beter-omgaan-met-stress

Ook is het heel belangrijk om de huid goed te blijven verzorgen! Wanneer je je huid dagelijks verzorgt op de juiste manier met de juiste producten en elke 6 weken je huid intensieve behandeling geeft door een huidspecialist zal je huid deze periode veel beter doorstaan.

En als je huid er goed uit ziet en gezond is, voel jij je ook weer beter toch? ;-)