Ben jij 25 jaar, of ouder? En wil jij met een mooie, gezonde, stralende huid ouder worden? Lees dan verder!

Moet je echt beginnen met het gebruiken van anti-age producten vanaf je 25e?
Je moet niks ;-). Maar als jij jezelf de vraag stelt: ‘’hoe wil ik er over 10 jaar uitzien?’’. En het antwoord is: ‘’Mag wel wat ouder dan nu, maar niet te veel. Het liefst nog steeds een strakke huid, en niet te veel rimpels!’’. Dan is het heel belangrijk om vanaf ongeveer je 25e te beginnen met anti-age producten, wetende dat een rimpel er 10 jaar over doet om zich zichtbaar te maken. Als je een jaartje of 20 bent, dan vernieuwd de huid zich elke 28 dagen.

Hoe zit dat als je ouder wordt?
Wanneer je ouder wordt duurt het huidvernieuwingsproces steeds langer. De huid heeft dus extra hulp nodig! De huid bevat huidcellen, die houden zich aan elkaar vast met desmosomen (beeld je dit voor als armpjes die zich vasthouden aan elkaar). Als je jong bent, dan kunnen deze armpjes van elkaar afglijden, dus de dode huidcellen verdwijnen gemakkelijk van de huid. Als je ouder wordt gaan deze armpjes (desmosomen) zich veel steviger vasthouden aan elkaar en hebben ze wat extra hulp nodig!

Daarom is het gebruik van een scrub en het ondergaan van een peeling heel belangrijk wanneer jij het huidverouderingsproces wilt vertragen! Een scrub of een peeling verwijderen dode huidcellen. Wanneer je niet 2 keer per week gebruik maakt van een scrub of eens in de zoveel tijd een peeling ondergaat, blijven de dode huidcellen op de huid liggen.

Wat heeft dit dan te maken met een creme of een masker bijvoorbeeld?
De (anti-age) producten die je aanbrengt, krijgen dus geen kans om door de huid opgenomen te worden... Zonde toch? Wanneer je vroegtijdig begint met het gebruik van anti-age producten, hou je het verouderingsproces niet tegen, maar vertraag je het wel! Bij anti-age producten zitten er meer ingrediënten in die je huid extra goed voeden, soepel maken en houden.

Charmant en met een frisse uitstraling ouder worden! 

Tot volgende week! :-)