Een vette huid is vaak onzuiver en heeft een storende glans. Dit komt door een overproductie van de talgklieren. Vaak wordt bij een vette huid gelijk aan een acne of een onzuivere huid gedacht, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Een vette huid is een huid die van nature meer talg heeft.

Hoe herken je een vette huid?
Een vette huid ziet er vaak glimmend uit, zeker rondom de neus, de kin en het voorhoofd, ook wel T-zone genoemd.
Puistjes en mee-eters zijn duidelijk zichtbaar.
De huid wordt gedurende de dag steeds vetter.
Hoe ontstaat een vette huid?
Een vette huid kan door verschillende factoren ontstaan. Het kan bijvoorbeeld worden verergerd door hormonale veranderingen, zoals tijdens de zwangerschap of pubertijd. Het kan ook aanleg zijn. Een vette huid vertoont vaak onzuiverheden. Dit wordt veroorzaakt door een te hoge talgproductie waardoor de huid niet in staat is de overvloed aan talg te verwerken. De poriën zijn verwijd en raken snel verstopt. Zo kunnen puistjes of mee-eters gemakkelijk ontstaan.

Het behandelen van de vette huid
Belangrijk is dat je bij een vette huid geen uitdrogende producten gebruikt. Dit geeft namelijk een tegengestelde werking, hierdoor wordt er alleen maar meer talg geproduceerd, omdat de huid denkt dat deze geen huideigen talg meer heeft! Dus gebruik producten die de huid een voldaan gevoel geven, zo wordt de talgproductie vanzelf minder.

Wat moet je gebruiken om de vette huid te verminderen?
Start elke ochtend en avond met een reiniging bestaande uit een milk , waszeep of foam met lotion, een goede verzorgende dag- en nachtcrème die ervoor zorgen dat de talgproductie wordt gereguleerd. Het is belangrijk om een oogcrème en een hals en decolleté crème te gebruiken, hier is de huid vele malen dunner en heeft dus andere behoeften.

Gebruik minimaal 1x per week een gezichtspeeling en een zuiverend masker. Optioneel kun je dit nog aanvullen met speciale serums en ampullen.

Professionele behandeling
Een juiste huidanalyse en advies kan al de helft zijn van de oplossing. Ga eens naar een schoonheidsspecialist voor een grondige huidanalyse, een professioneel advies en een resultaatgerichte gezichtsbehandeling. Zij kent alle geheimen van een stralende huid.

Tot over twee weken! :-)