Pigmentvlekken overgehouden na de zomer?!


Pigment is een kleurstof, genaamd melanine, dat wordt aangemaakt door de pigmentcellen in ons lichaam. De belangrijkste functie is het produceren van melanocyten (bepaald type huidcel) in de melanosomen. De huidskleur wordt bepaald door grootte en aantal van de pigmentkorrels in de basale cellaag van de opperhuid. Mensen met een donkere huid hebben niet meer melanocyten dan mensen met een blanke huid, maar de pigmentkorrels zijn groter. Bij blootstelling aan zonlicht maakt het lichaam meer melanine aan om zich te beschermen tegen UV straling, zodat de onderliggende huid niet beschadigt.
Heb je veel pigmentvlekken? Dan is je huid te vaak, te warm en te bruin geweest. Daarnaast spelen erfelijkheid en hormonen een rol bij de vorming van pigmentvlekken. Studies tonen aan dat 65% van de mensen last heeft van pigmentvlekken, waarbij het sociaal welzijn van een grote groep wordt aangetast! (Quelle: Rigopoulos., D. et al, 2007. J. Cosmet Dermatl 6:195-202)

Eerder hebben we beschreven welke soort pigmentvlekken er zijn en welke behandelingen wij aanbieden voor pigmentvlekken (http://www.naturalskin.nl/natural-skin-blog/help-pigment-vlekken). Vandaag vertellen wij welke thuisproducten je kunt gebruiken om je pigment aan te pakken en sterk te verminderen! Alle pigmentproducten zijn van de Skintelligence lijn van Reviderm en worden plaatselijk gebruikt. Voor alle Reviderm gebruikers; de producten vallen onder nummer 4. ;-)
De SpotEx Trio bestaat uit drie producten die van een roll-on systeem en handige afsluiting zijn voorzien, zodat de inhoud eenvoudig en precies op de huid aan kan worden gebracht. https://www.naturalskinshop.nl/re-fine-concentraten/416-spotex-trio-skin-tone-management.html

1. SpotEx Contentrate - het product met de hoogste concentratie werkstoffen en de meest krachtige werking op individuele hyperpigmentatie.
https://www.naturalskinshop.nl/re-fine-concentraten/409-spotex-concentrate.html

2. SpotEx Day Fluid - een ultralichte fluïde die zorgt voor het oplichten van hyperpigmentatie
gedurende de dag en geeft bescherming tegen vrije radicalen. Deze fluid breng je ruim over het plekje van de Spot-ex formule aan.
https://www.naturalskinshop.nl/re-fine-concentraten/408-spotex-day-fluid.html

3. SpotEx Night Fluid - een ultralichte fluïde die zorgt voor het oplichten van hyperpigmentatie gedurende de nacht en voor een natuurlijke regeneratie. Heeft een peelende werking en is een hele sterke melanine remmer. Melanine wordt snel vermindert. Nog een pluspunt; de werkstoffen van de normale dagverzorging, worden door dit product nog beter opgenomen.
https://www.naturalskinshop.nl/re-fine-concentraten/411-spotex-night-fluid.html


Weetjes
· Pigment kan o.a. ontstaan door anti conceptie, anti depressiva en zwangerschap.
· Heb je pigment onder je ogen en ben je een brildrager? Dit kan met elkaar te maken hebben, door de weerspiegeling van het glas!
· Als je pigmentvlekken hebt overgehouden aan je zwangerschap, moet je na de geboorte minimaal 9 maanden ontzwangeren voordat je een pigmentbehandeling kan ondergaan.
· Blijf minimaal SPF30 gebruiken, het gehele jaar! Wanneer de zon schijnt, wanneer het droog is, wanneer het regent, wanneer het bewolkt is, in de zomer, winter, herfst, lente, al-tijd dus! ;-) Want er is altijd schadelijke UV-straling! Doe je dit niet? Dan worden je pigmentvlekken erger, of komen terug.


Elke huid is anders. Daarom bieden wij meerdere soorten behandelingen aan voor pigmentvlekken. Wil je meer weten over de behandeling en producten voor jouw huid, een behandeling op maat? Maak een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek!

Tot volgende keer! :-)

06 143 93 506 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.naturalskin.nl - www.naturalskinshop.nl - Herenstraat 102, 2271CK Voorburg