De zeven huidzonden

''Love the skin you're in...''



De zeven huidzonden die ik hieronder ga toelichten zijn de zonden die veel voorkomen. Uiteraard zijn er nog (veel) meer! Welke huidzonden ken jij?



1. Stress
Wanneer je stress hebt stijgt de hoeveelheid cortisol, dit is een hormoon. Hierdoor kan je bijvoorbeeld last krijgen van puistjes. Ook verstoord het de barrièrefunctie van de huid waardoor er trans-epidermaal waterverlies (TEWL) optreedt, dit zorgt voor uitdroging. De huid kan hierdoor een doffe uitstraling krijgen. Door de stijging van cortisol, maakt je lichaam nieuwe stoffen aan, die collageen kapot maken. Dit betekend: huidveroudering!



2. Roken
Iedereen weet dat roken slecht is, toch zijn er nog veel mensen die het doen. Wij kunnen direct aan de huid zien of iemand rookt..! Door roken vermindert namelijk je doorbloeding en wordt de hoornlaag van de huid een stuk dikker. Hierdoor ziet de huid er dof en grauw uit. Ook onder ogen en rondom de mond is dit heel duidelijk te zien. Hierboven op veroorzaakt roken een versnelde huidveroudering, de huid verliest namelijk elastine en collageen waardoor diepe rimpels ontstaan. Roken pleegt ook nog een flinke aanslag op de voorraad anti-oxidanten in de huid!



3. Teveel snelle suikers
Heel simpel gezegd; snelle suikers (dus witbrood, snoep, gebakjes, chocola e.d.), klemmen zich vast aan collageen en elastine, waardoor de huid beschadigd. Je kan het op oudere leeftijd herkennen aan de huid wanneer je teveel snelle suikers genuttigd hebt. Dit zie je als de rimpels op de wangen ‘’loodrecht op elkaar liggen’’, als een soort rooster. Ook is gebleken uit meerdere onderzoeken dat suiker acne kan verergeren. Lees goed! Het is niet bewezen dat het acne laat ontstaan, maar het kan acne WEL verergeren!  Door deze suikers wordt je insulinespiegel verhoogd, vervolgens worden meer androgenen (mannelijke hormonen) aangemaakt, met als gevolg dat de talgproductie wordt verhoogd. Deze huidjes kunnen zeker nog behandeld worden hiervoor, met resultaat, ondanks dat de huid beschadigd is!



4. Blootstelling aan luchtvervuiling
Luchtvervuiling, als in fijnstofdeeltjes, zorgt voor het ontstaan van ontstekingsfactoren en vrije radicalen in de huid. Vervuiling zorgt ook voor collageenafbraak, pigmentvorming en verhoogde talgproductie. Wanneer iemand last heeft van een huidaandoening kan luchtvervuiling zorgen dat de huid nog gevoeliger wordt. Bescherm je dus niet alleen tegen de zon, maar ook tegen luchtvervuiling! Ook hier hebben wij mooie producten voor, wij geven je graag vrijblijvend advies :-).



5. Onvoldoende slaap
Ook onvoldoende slaap zorgt voor een te hoog cortisol gehalte. Eerder heb ik al beschreven waarom dit super slecht is voor de huid. Onvoldoende slaap vermindert ook nog is de aanmaak van melatonine, en laat dit hormoon je nu juist helpen met het herstellen van de huid door nieuw collageen aan te maken....Het is namelijk een krachtige anti-oxidant! Dus laat jezelf en je huid goed tot rust komen... :-)



6. Geen spf gebruiken
90% van huidveroudering wordt veroorzaakt doordat men geen of weinig spf, oftewel zonnecrème, gebruikt. Gebruik al-tijd een zonnecrème. Ookal zit je binnen, ookal zit je buiten, is het winter, is het zomer, regent het, schijnt te zon, etc. etc. UVA straling gaat namelijk dwars door wolken en glas heen, het beschadigt dus jouw huid het gehele jaar door, elke dag! Recent onderzoek heeft aangetoond dat dagelijks gebruik van spf 30 bestaande huidveroudering vermindert, voor het geval je nog niet overtuigd was...spf aanbrengen dus, elke dag!!!!!! ;-) Ohja, het excuus dat spf acne veroorzaakt is niet meer nodig! De Solar Skin Shield SPF30 van Reviderm en de Intral environmental lightweight shield SPF50 van Darphin veroorzaken geen acne! Wil je hier meer informatie over? Neem contact met ons op, wij leggen het je graag uit! 



7. Overmatig alcoholgebruik
Af en toe een glaasje mag echt! Maar regelmatig te diep in het glaasje kijken is niet goed voor de huid, zeker voor mensen met rosacea is dit erg slecht. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je bloedvaatjes verwijden waardoor je (extra) huid rood wordt. Geen last van rosacea? Dan nog steeds is het niet goed voor je huid om te veel alcohol te nuttigen. 1 glaasje alcohol heeft direct invloed op het aantal anti-oxidanten in de huid! Een van de vele gevolgen daarvan is dat de huid zich minder goed kan beschermen tegen invloeden van buiten af! Dit kan resulteren in versnelde huidverouderingen, acne etc.



Dit zijn de huidzonden die heel veel voorkomen, welke huidzonden ken jij nog meer? Herken jij je in (een van) deze zeven zondes? Wij geven je graag een vrijblijvend advies over jouw huid(verzorging!). 


Ps. Morgen komen de foto’s van onze nieuwe, derde salon online op onze facebook pagina!



Tot volgende keer! :-)

Herenstraat 102, 2271 CK Voorburg – 06 143 93 506 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.