Rosacea

Rosacea wordt vaak verward met couperose. Couperose en rosacea zijn twee verschillende aandoeningen. Couperose is de aanwezigheid van verwijde rode en blauwe adertjes in het gezicht. Bij rosacea zien we deze verschijnselen ook maar hierbij kunnen ook andere verschijnselen voorkomen zoals rode bultjes en zwellingen. Branderige, rode en droge ogen kunnen soms ook bij rosacea optreden.


Vandaag ga ik het hebben over Rosacea, waarom ik hierboven het verschil uitleg tussen couperose en rosacea is omdat veel mensen deze aandoeningen met elkaar verwarren. Veel mensen kennen couperose, rosacea is net wat minder bekend. Daarom heeft Reviderm gekozen om de producten ‘’Couperose Therapy’’ te noemen. :-)


Rosacea is geen acne! Vaak worden acne en rosacea met elkaar verward waardoor een foute behandeling toegepast wordt...Let hier dus goed op!
Zichtbare veranderingen
·       Roodheid
·       Miniscule, kleine, fijne haarvaatjes
·       Hypergevoeligheid (warmte, irritatie en spanning)
·       Atrophie van de huid, intolerant voor aanvallen van buitenaf
·       Oedeem (op inactieve gezichtspieren)
·       Veneuze stase (stilstaand bloed)Meest voorkomende oorzaken
Uit onderzoek van de Universiteit Essen uit 2011 is gebleken dat zon en emotionele stress een van de grootste triggers zijn voor het ontstaan van rosacea! Verder: warm weer, alcohol, scherpe kruiden, fysieke inspanning, wind, hete baden, hete dranken en voedsel. Bij hete dranken en voedsel gaat het niet om het drinken of eten er van, maar om de damp die er af komt als je een slokje of een hap neemt. Uiteraard zijn er nog veel meer oorzaken en factoren die zorgen voor een verstekend effect.

Feiten
*       Fase 0 en 1 treft 80% van de mensen in Nederland. Dit komt door de temperatuurverschillen in Nederland in combinatie met geen goede huidverzorging. Warme temperatuur zorgt voor vasodilatatie (verwijden) van de bloedvatwanden en koude temperatuur zorgt voor vasoconstrictie (het samentrekken) van de bloedvatwanden. Dus stel je voor, je zit lekker warm thuis en besluit om op de fiets naar de supermarkt te gaan. Het gaat nu weer wat kouder worden, dan moeten je bloedvaatjes zich heel snel aanpassen aan de temperatuur. Als de bloedvaatjes niet goed getraind zijn, kunnen ze hierdoor beschadigen.

*     Fase 2 en 3 betreft 5 tot 10% van de van de mensen

*    Hoofdzakelijk bij vrouwen

*      Vooral bij de blanke huid. De donkere huid is dikker en dus beter beschermd.

*      Vaker bij mensen met een droge huid. De droge huid heeft geen of weinig eigen huidbeschermingsmechanismen.

*      Personen tussen het 30e en 50e levensjaar hebben het meeste last van rosacea. Dit komt omdat veel mensen pas in deze leeftijdscategorie opmerken dat zij gesprongen adertjes hebben of überhaupt beginnen met huidverzorging.

*      Hoogtepunt zie je vaak bij 40-plussers. Waarom? Hier gaan hormonen een rol spelen!

Voorkomen is beter dan genezen..!
Je hebt (nog) geen rosacea, maar je wordt wel heel snel rood? Dan ben je al extra gevoelig om rosacea te ontwikkelen. Het is dus belangrijk om de bloedvaten te trainen. De couperose therapy producten/behandelingen zijn heel mooi bij mensen die snel een flush effect hebben. Hiermee worden de bloedvaatjes in de huid getraind en kan rosacea voorkomen worden of zo veel mogelijk worden geremd. De huid kan hierop goed worden voorbereid met couperose serum 2 of OPC activate concentrate en activating gel mask of repair mask.Wat is het verschil tussen de couperose therapy lijn van Reviderm Cellucur en andere couperose/rosacea producten?
Veel couperose/rosacea producten pamperen de huid. De huid wordt verzorgt, gekalmeerd, gehydrateerd etc. Maar dit lost het probleem niet op! De couperose therapy lijn brengt de huid weer in balans, maar pakt de huid wel aan en activeert de huid om te herstellen! De Couperose Therapy lijn werkt volgens het less is more concept. Het verlicht de ontsteking, vermindert de roodheid, vermindert het lekken van de bloedvaten en verbeterd de huidtolerantie door remming van actieve peptiden. 
Wat te voorkomen in het gezicht?
·       Alcohol
·       Occlusie/afsluiting
·       Etherische oliën: menthol, pepermunt, eucalyptus en geurenIk heb rosacea, wat kan ik nu precies doen om mijn huid weer in balans te brengen?
Producten + behandelingen = perfect! Het een sluit aan op het ander. Gebruik je alleen de producten? Dan zal je een stuk minder resultaat hebben. Dit geldt ook als je alleen behandelingen doet. Wat heel belangrijk is om thuis te gebruiken:‘’Invest in your skin, it is going to represent you for the rest of your life...’’Reiniging
Cellucur cleansing milk en ph balancer (beide ’s ochtends en ’s avonds)


Peeling
Enzym foam powder (1 a 2 keer per week)
*Zonder peeling, geen resultaat!Maskers
Couperose therapy mask (anti-stress gelmasker om de hypergevoeligheid van de huid te verminderen, verkoelend en kalmerend) & Activating gel mask (traint de dieper gelegen bloedvaatjes).


Verzorging
Couperose serum 1 of 2 & day en night fluid of cream. Dit is afhankelijk van jouw huidtype, dat bespreken we graag in de salon. :-)


Qua behandelingen; een kuur van 6 behandelingen, elke 2 a 3 weken is het beste! Het doel hiervan is om de bloedvaatjes te trainen. Hierbij passen we speciale maskers toe, microdermabrasie, sobeye massage etc. Ook dit lichten we verder toe in de salon! Uiteraard doen we dit in overleg met jou, en kunnen we voor iedereen een gepast behandelplan opstellen wat betreft budget en tijd. :-) 

 

Vragen? Laat het ons weten en we helpen je graag verder! Tot volgende keer :-)

 

Herenstraat 102, 2271 CK Voorburg - 06 143 93 506 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.naturalskinshop.nl - www.naturalskin.nl