Acne door zonnebrandcrème?

 

Nu het zonnetje, als het goed is ;-), steeds meer gaat schijnen, krijgen wij vaak de vraag of je wel zonnebrandcrème kan gebruiken als je snel last hebt van puistjes. Verder horen wij ook vaak dat de acneklachten verminderen in de zomer. In deze blog ga ik jou hier meer over vertellen!  Alles wat ik je hier vertel is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. 

 

De zon kan verschillende effecten hebben op acne, positief en negatief. Specifieke golflengtes van zonlicht zijn in staat om de p. acnes bacterie te doden. Deze bacterie speelt een grote rol bij het ontwikkelen van ontstekingen in de huid.  Ook zorgt een bruin kleurtje voor het camoufleren van onzuiverheden.


Maar…Is de zon echt zo goed?! 

Helaas, nee....! UV-straling beschadigt het DNA van de cellen in je huid. Hierdoor ontstaan rimpels, ouderdomsvlekken en in ergere gevallen huidkanker. Het bruin worden van de huid zorgt dat de bovenste laag van je huid dikker wordt. Dit zorgt voor verstoppingen in de haarzakjes en dus voor het ontstaan van ontstekingen. Ook komt uit steeds meer onderzoeken naar voren dat zonlicht talgproductie stimuleert. 


Hoe zit dat met zonnebrandcrème? 

Zonnebrandcrème is heel belangrijk. Altijd! Voor iedereen! Als je onder behandeling bent voor acne is het extra belangrijk omdat vele behandelingen de huid (zon)lichtgevoelig maken. Een goede zonnebrandcrème is dus van groot belang! 
Maar van zonnebrandcrème krijg je toch puistjes?! 

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat puistjes kunnen ontstaan door chemische filters. Een chemische zonnefilter beschermt namelijk de huid door het absorberen van het zonlicht. Hierdoor ontstaat veel warmte in de huid. Als je gevoelig bent voor acne/puistjes, dan kan die warmte voor puistjes zorgen. Daarentegen kan je prima zonnebrandcrème gebruiken met fysische filters. De filters weerkaatsen en het zonlicht juist! Tegenwoordig zijn er ook filters, zoals tinosorb, die zowel absorberen als weerkaatsen. Let hier dus goed op bij het aanschaffen van een zonnebrandcrème! 
Kleine, jeukende bultjes? 

Wat ook  veel voorkomt in de zomer zijn gistpuistjes (pityrosporum folliculitis). Warmte in combinatie met afsluitende crèmes zorgen voor een snelle groei van de gist. Hierdoor kunnen kleine, jeukende bultjes ontstaan. Dit kan je makkelijk behandelen met een gistdodend product. :-) 
 

Wat adviseren wij voor de acne gevoelige huid?

De Solar Skin Shield SPF 30 van Reviderm! Dit product gebruik ik inmiddels al 1,5 jaar, dagelijks! Zoals velen al weten heb ik heftige acne gehad, maar met dit product heb ik totaal geen problemen! Ook gebruiken vele van onze (acne)klanten dit product, en zijn ook enthousiast. 

De Solar Skin Shield SPF 30 is een dermocosmetische zonbeschermingscompositie. Dit bi-gel bevat geen kleurstoffen of emulgatoren en is niet-geparfumeerd. Daarom is het ideaal voor de (acne-)gevoelige huid en huid met zonallegie. 

 

Het heeft een uniek drietraps beschermingsysteem: 
1. Hoge bescherming tegen UV-licht door fijne gedispergeerde pigmenten en fotostabiel filter (ratio 3:1). Waterproof. 

2. Hoge bescherming tegen collageenafbraak dankzij de actieve collageenbeschermer pepha timp. Zelfs als de huid wordt blootgesteld aan de zon, wordt deze beschermd tegen veroudering door licht. 

3. Voorkomen van lichtdermatitis (d.w.z.. acne aestivalis of mallorca acne), omdat het product de normale lipide ingrediënten en emulgatoren niet bevat.

 

 

Wil je je huidverzorging voor in de zon perfectioneren?

Gebruik dan ook een after sun! Wij adviseren de After Solar Repair van Reviderm.

1. Aftersun verkoelt je huid onmiddellijk, na het zonnen is het belangrijk om alle resten zonnecrème van je af te wassen onder de douche of in bad. Daarna hydrateer je je huid met aftersun. Aftersun bevat ingrediënten die je huid instant verkoelen en helpen te herstellen. 

2. Of je nu rood of bruin bent geworden: dat je bent verkleurd is een teken dat je huid (zon)schade heeft opgelopen. Als je je huid na blootstelling aan de zon goed insmeert met aftersun, houd je haar gehydrateerd en ga je vervellen gedeeltelijk tegen. De after solar repair van Reviderm kan zelfs eventuele zonbeschadigde cellen repareren!

3. Een goed gehydrateerde huid gaat minder snel vervellen en verliest haar bruine kleurtje dus ook minder snel. Sommige aftersun producten bevatten speciale ingrediënten die je tan zelfs helpen verlengen. 

Goede zonbescherming en een goede aftersun zijn dus echt een gouden mach! 


De producten zijn te bestellen via www.naturalskinshop.nl of haal ze op bij ons in de winkel!
Reserveren is altijd handig. ;-) 

 

Wist je dat behandelingen zoals acne en overbeharing vergoedt worden bij ons? Raadpleeg jouw verzekering voor meer informatie. 

06 143 93 506
http://www.naturalskin.nl
https://www.naturalskinshop.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook: https://www.facebook.com/naturalskinvoorburg/ 
Instagram: https://www.instagram.com/naturalskinvoorburg/