We hebben een nieuwe behandeltechniek bij Natural Skin! Uiteraard wilden wij hier graag een blog over schrijven om jullie hier alles over te kunnen vertellen! In het kort

Voor het verwijderen van moedervlekken, ouderdomsvlekken, fibromen en andere goedaardige huidoneffenheden kan de cryopen een goed alternatief zijn voor chirurgie. De cryopen is een instrument dat de plek tot op de millimeter nauwkeurig kan bevriezen. Dat komt omdat de cryopen met hoge druk blaast waardoor die, in tegenstelling  tot de ouderwetse stikstofbehandeling voor wratjes, dieper kan behandelen zonder dat het omliggende weefsel wordt beschadigd.Wat is cryotherapie? 

Letterlijk betekend cryotherapie: ‘’De gecontroleerde vernietiging van ongewenst huidweefsel door de nauwkeurige toepassing van extreme kou’’. De huid wordt dus bevroren met de vloeibare stikstof N2, dit is de medische naam voor cryotherapie. 

 IMG 9699

Wat gebeurd er in de huid?

Het intracellulair vocht (het vocht in de huidcel) bevriest waardoor er hele kleine ijskristalletjes ontstaan in de huid. Het celmembraan (de buitenste rand van de cel) scheurt waardoor de celstructuur wordt vernietigd. De temperatuur in de cel daalt van + 37 graden naar – 27 graden. Na de ‘snelle’ bevriezing, ontdooit de huid weer langzaam.Maar dit is toch een oude behandeltechniek?

Bevriezing met stikstof is inderdaad een oudere techniek, MAAR…De toepassing is toch echt anders. Vroeger werd stikstof met een wattenstaaf op de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat veel verlies van stikstof voordat de vrieskracht kan worden toegepast op de huid. Ook is hierdoor minder controle over de grootte van de behandelingszone. 

 IMG 9703Waarom is deze nieuwe techniek bij Natural Skin dan juist wel goed?

De toepassing van rechtstreekse bevriezing op de huid zorgt voor een complete controle van de temperatuur en behandelingszone. Dankzij de verwisselbare (kleine) koppen op de Cryopen kunnen wij zeer nauwkeurig, op de millimeter na behandelen. Voordelen van deze nieuwe techniek:

·     De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden
·     Pijnloos
·     Nauwkeurig, op de millimeter na
·     Geen littekenvorming
·     Dieptewerking is volledig onder controle
·     Toe te passen op alle goedaardige, ongewenste huidletsels 

IMG 9607


Na de behandeling

Het behandelde gebied wordt rood, direct na de behandeling. Het gebied kan wat ‘vochtig’ zijn. De dagen na de behandeling kan het behandelde gebied donkerrood tot zwart worden en kan er korstvorming ontstaan. Er is een hele kleine kans op blaarvorming, dit hersteld altijd. Onderhuids wordt er nieuwe huid aangemaakt. Na 1 – 2 weken valt de korst er af en zal de nieuwe huid tevoorschijn komen. Cryotherapie passen wij onder andere toe bij:

·     Pigmentvlekken
·     Ouderdomsvlekken/wratten
·     Lentigo solaris
·     Syringiomen
·     Hyperplasie 
·     Gewone wratten
·     Steelwratten 
·     BindweefselbultjesLET OP! Helaas mogen ook ongeschoolde mensen met soortgelijke apparatuur werken. Het nadeel is dat deze mensen niet opgeleid zijn om kwaadaardige huidaandoeningen te herkennen. Laat je dus altijd goed informeren en zorg dat je behandelaar voldoende (cosmedische) kennis bevat. Kosten

Voor cryotherapie wordt een starttarief gerekend van € 50,00 voor maximaal 5 indicaties. Wil je meer dan 5 plekjes laten verwijderen? Dan rekenen wij + € 10,00 per indicatie. Wil je meer informatie? Neem gerust contact op met onze huidtherapeut of medisch schoonheidsspecialiste en plan eventueel een gratis en vrijblijvend intakegesprek in.06 143 93 506 (Whatsapp en bellen)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.